Monday, 25 January 2010

Cup, mug n pillow

Salam semua... hari ni mel nak update sikit lah barang hiasan yang ada kat rumah mel, set cup n saucer ni memang istimewa , kirakira dah 5 tahun milikinya, itupun mel beli masa melawat kakak mel kat Jepun... n made in jepun ler kan.. heheh , rasanya masa mel beli design ni memang dah pupus kot kat sana yang mel dapat ni pun used item.... tapi mel suka sebab cawan dia besar.n murah jugalah ... masa kat sana ada banyak jugalah set yang mel sempat rembat sebab kalau nak beli kat mesia memang tak mampu, insyaAllah di entry lain kali mel akan keluarkan set yang kat almari tu yer...
closeup kat mo**** dia..







Lagi nak cerita...
Rasanya pillow "home sweet home" ni dah lama blogger semua buat collection right..tapi mel baru dapat.. hehhe sebenarnya nak tempah dari amy (amelia) .. rupa2nya hah .. pagi tadi tiba2 jer datang bagi ni kat mel n kakak mel.. punyalah suka.. amy nak lagi.. heheh suka sangat.. thanks amy..ingat nak belajar dengan amylah buatnyer... so cute...lagi satu, love heart ni memang tunggu lama betul.. hahha sampai mel pun dah lupa dulu punya order... tapi yerlah kak umi memang sibuk so malas nak kacau kak umi... berkat kesabaran hehehhe dapat 2 minggu lepas... huh!!



Apa lagi nak cerita ya... jom sambung cucimata...
Mug ni mel baru beli kat Hatyai, first time tengok mel memang dah suka sebab gambar teko2 tu n kepala terus teringat bag harrods yang mel ada ternampak dalam ebay .. gambar cawan2 memang nak cari juga.. so mel beli ler yang ni dulu... mell kitchen tu siapa lagi yang lukis yer.. rasanya sumer dah tahu kot.. hehhehe .. harap2 lepas ni kak mel order boleh le bagi diskaun yer sue.. cantik n kemas jer lukisan sue kak mel suka sangat..




Saturday, 16 January 2010

Burung Putih

Salam semua... selama beberapa bulan ni mel menyepikan diri ekoran anak mel yang bercuti sekolah, so spend time dengan family... bercuti di Phuket... so bila shopping kat mall di sana sure naik kat bahagian rumah.. kot2lah ada yang berkenan.. tak sangka kat sana juga sudah banyak barangan hiasan ala inggeris, tapi harganya sangat2 mahal berbanding di sini.. so inilah hasilnya yang mel sempat beli sebab berkejar2 dengan Daniel.. dia nak ke tempat games beli Transformers, heheh... jangan tersalah pandang yer.. yang mel beli porselin burung putih tu... tak tau kenapa berkenan pula masa tengok tu... dan harganya agak2 boleh lah... okeis, sampai jumpa dilain hari.....
Wasalam..





Friday, 8 January 2010

Geram dan sedih....

Salam semua... sebenarnya memang lama mel menyepikan diri ingatkan nak berehat sekejap.. akhirnya jadi lama pula.. dan tetiba hari ni terdatang pulak semangat untuk update blog ni n kedai... dah pulak terlebih rajin so pergilah keblog kawan2 dialam maya yang lain... so nak dipendek kan cerita mel sangat terkejut apabila terjumpa blog kakak , yes memamg mel anggap sebagai kakak sendiri, dia pun selalu membeli barang dengan mel, n mel pun pernah beli barang dengan dia... amat mengejutkan... banyak gambar2 barang jualan di kedai mel diambil bebulat2nyer oleh kakak tu untuk dijadikan barang jualan dikedainyer.. huhu mel memang tak percaya, terasa macam kena tikam dari belakang... memang tak percaya... sepanjang mel berniaga di WMC atau di blog memang tak pernah mel curi gambar dari blog orang lain... sebab mel tahu bagaimana susahnya menagkap gambar, crop, edit , save... dan kakak ni sedap jer dia curi gambar dari hasil usaha orang lain ...mel memang malas nak cakap pasal hukum hasil jualan dia, mel tak layak... cuma mel memang sakit hati...!!! tangan ni pun menggeletar sebenarnya... dulu masa mel kat wmc terbaca bagaimana perasaan Loli ( niaga bag) masa org curi gambar dia, sekarang mel betul2 faham bagaimana perasaan dia masa tu...

Kepada kakak ni... mel memang tak ada apa nak cakap kat dia, fikirlah sendiri...

Maafkan mel , hanya nak melepaskan rasa sakit hati, sedih sahaja kat sini...

Wasalam....

Ini diantara gambar yang dicuri.. ini gambar dari kedai / blog mel..

ini dari blog dia... ada banyak lagi, tapi set quilt ni yang paling susah sebenarnya untuk ditangkap....

Thursday, 3 September 2009

Mell's mail

Salam ramadhan semua... dah lama blog ni mcm tak bernyanwa.. sebenarnya aku yang tak sempat nak online kerana sibuk didapur n menguruskan anak2.. tapi minggu ni Daniel dah masuk new term.. so dapatlah aku mengadap laptop dan menjengah blog kawan2 semua..

Hari ni aku nak share mail box yang dah lama ngidam akhirnya dapt lah memilikinya.. lukisannya sangat halus dan kemas , sesuai pula ngan colour shabby .. memang best..

Alamak .. tak tau nak borak apa lagi, so simple.. agaknya perut kosong so idea pun mcm nyorok tak kuar2 .. huhu..

Jumpa di lain hari yer... enjoy..




Monday, 17 August 2009

HINI

Salam semua.. pagi ni mel nak berkongsi bersama sedikit email yang kawan asben mel tuliskan... boleh lah kita berkongsi info ... bagi menangani virus HINI..

One good common household spice which you can easily get would be Habbat-el-Sauda or Jintan Hitam. If you can buy the minyak all the better. I think you can buy that at any Indian Spice Shop or at Chow Kit Road Market where they sell the rempah. Ash for Minyat Habbat-el-Barakat. Just a tea spoonful a day would suffice. I bought one bottle from one of the spice shop at Kings Road Penang for RM 10.50. Don't waste your money on those expensive ones. It does wonder to your body system.

Jintan hitam has two properties which makes it relevant for prevention and treatment of H1N1. It has antiviral properties which is viricide rather than viristatic. At the same time it has immune stimulating properties which will help increase your immune system.
Qala Rasul Allah Salllahi 'alaihi wa salam " 'Alaikum bihadza al-habbat al-sooda' fan fiha shifa' min kulli da'a illa al-sam"

Translation: "Use the black seed, for it heals all disease except As-sam i.e. death"This is one of the plants that I will be working on for the treatment of H1N1.

Dr. AG
Langkawi, Kedah

Holiday lagi..

Sunyi nya rasa blog ni .. dah lama tak update, bukannyer apa..
aku baru balik semalam dari bercuti seminggu... balik dari Pangkor Laut.. kami terus decide nak pi ke pantai timur, tak nak balik lagi...... so terus masuk highway Grik.. di pertengahan jalan tu, terjumpa Tasik Belum... wah kagum sekejap... sangat cantik n semulajadi.... tapi sayang tak dpt tangkap gambar .. masa tu Daniel dah tertidur... lepas tu masuk bandar Jeli .. n sampai ke Kota Bharu.... masa tu ingat nak gak beli budu.. tapi tak sempat nak beli... n jalan kat Kota Bharu tu boleh tahan jugak sesaknyer... hubby nak bawa aku kedai Yati... tapi tak jumpa.. heheh katanya sangat "fofular" di KB... for me, second time aku kesana...
last tahun 1998 kot... dah lupa... Tidur semalaman...
Dari sana.. terus drive ke Kuala T'ganu... Daniel nak main beach lagi so kita layan jer.... sampai sana aku pun cari nasi dagang.. aku memang suka nasi dagang sebab ... ada kakak ipar org sana n tiap kali raya memang suka buat nasi dagang ... so memang best makan lah.. pantai kat KT memang cantik... not sure apa nama pantai tu.. agak nyer Batu Buruk kot... juga tidur semalaman kat situ, before balik singgah kat Nor Arfa.. ada sale.. so rembat le apa yang patut.. heheh tapi terkejut tengok bangunan dia.. wah last time aku pergi kecik jer.. sekarang dah macam istana... bangga tengok bangsa melayu yang berjaya macam dia...
Lepas tidur semalaman... kami bertolak ke Cherating... on d way to tu.. , dengar radio apatah tak tau.. guna bahasa T'ganu ... suka dengar... sebab dia pasang lagu lama2 yang memang jarang dengar agak2 masa aku sekolah menengah kot... best tul... sebelum tu .. pekara wajib lah... singgah kat kemaman... makan otak2... n minum cendol.. hehehe.. n petang sampai cherating .. tapi masa ni Daniel dah homesick... main kat pantai pun sekejap jer... dah nak balik, masa mkn pun dah tak ada mood... dia dah nak balik... home sweet home.. n rindu Aliq, Ida.. n also PS2... so besoknya .. lepas breakfast... terus balik Kl.....
Huh... best nyer.... sebenar nya mana pergi pun ... yang paling best rumah sendiri juga... aku pun rindu kat teddy aku.. kat katil, rindu bunga kat taman, rindu kusi tempat aku ber tenet.... n tentulah rindu nak baca blog kawan kawan.. ermmm.... bestnyer.........

Tuesday, 11 August 2009

Pangkor Laut Resort .. here I come...




Hello everyone... dah hampir sebulan Daniel cuti... kami pun tak pergi mana2 so last minute v decide to go to Pangkor Island... ambil package 3D 2 N di Pangkor Laut Resort... Aku pun first time kat sini.. so bestlah sesekali dapat rest dari tugas harian kat rumah... tapi biasalah aku jadi nanny to Daniel... tak bawa helper this time.. so v just layan jer lah dia... aktiviti banyak kat beach ajer... perfect weather, perfect beach... everything is perfect to me...
My opinion .. let me tell u this.., make sure u come over here with your love one....... coz there's not much activities do to.... ops.. heheh.. unless u all love sun bathing and enjoy the food the whole time.... which is what v like doing..

So sesiapa yang nak honeymoon tuk kali keberapa tu.. bolehlah tengok kat website dia..