Monday, 17 August 2009

Holiday lagi..

Sunyi nya rasa blog ni .. dah lama tak update, bukannyer apa..
aku baru balik semalam dari bercuti seminggu... balik dari Pangkor Laut.. kami terus decide nak pi ke pantai timur, tak nak balik lagi...... so terus masuk highway Grik.. di pertengahan jalan tu, terjumpa Tasik Belum... wah kagum sekejap... sangat cantik n semulajadi.... tapi sayang tak dpt tangkap gambar .. masa tu Daniel dah tertidur... lepas tu masuk bandar Jeli .. n sampai ke Kota Bharu.... masa tu ingat nak gak beli budu.. tapi tak sempat nak beli... n jalan kat Kota Bharu tu boleh tahan jugak sesaknyer... hubby nak bawa aku kedai Yati... tapi tak jumpa.. heheh katanya sangat "fofular" di KB... for me, second time aku kesana...
last tahun 1998 kot... dah lupa... Tidur semalaman...
Dari sana.. terus drive ke Kuala T'ganu... Daniel nak main beach lagi so kita layan jer.... sampai sana aku pun cari nasi dagang.. aku memang suka nasi dagang sebab ... ada kakak ipar org sana n tiap kali raya memang suka buat nasi dagang ... so memang best makan lah.. pantai kat KT memang cantik... not sure apa nama pantai tu.. agak nyer Batu Buruk kot... juga tidur semalaman kat situ, before balik singgah kat Nor Arfa.. ada sale.. so rembat le apa yang patut.. heheh tapi terkejut tengok bangunan dia.. wah last time aku pergi kecik jer.. sekarang dah macam istana... bangga tengok bangsa melayu yang berjaya macam dia...
Lepas tidur semalaman... kami bertolak ke Cherating... on d way to tu.. , dengar radio apatah tak tau.. guna bahasa T'ganu ... suka dengar... sebab dia pasang lagu lama2 yang memang jarang dengar agak2 masa aku sekolah menengah kot... best tul... sebelum tu .. pekara wajib lah... singgah kat kemaman... makan otak2... n minum cendol.. hehehe.. n petang sampai cherating .. tapi masa ni Daniel dah homesick... main kat pantai pun sekejap jer... dah nak balik, masa mkn pun dah tak ada mood... dia dah nak balik... home sweet home.. n rindu Aliq, Ida.. n also PS2... so besoknya .. lepas breakfast... terus balik Kl.....
Huh... best nyer.... sebenar nya mana pergi pun ... yang paling best rumah sendiri juga... aku pun rindu kat teddy aku.. kat katil, rindu bunga kat taman, rindu kusi tempat aku ber tenet.... n tentulah rindu nak baca blog kawan kawan.. ermmm.... bestnyer.........

No comments:

Post a Comment