Thursday, 30 July 2009

Ashdene

Holaaaaaa... everyone... 4 side plates n posy of flowers on top ni yang latest mel dapat semalam, jauh datangnya naik flight lagi... sebenarnya mel terpikat kat pink tu jer tapi Tini offer gd price utk set of 4 so mel pun ambil.. tapi bila tengok.. memang syok lah tak menyesal beli... tapi kan..bila tengok titik2 putih tu mengingatkan mel kepada arwah mak mel.. dulu2 mel selalu tolong dia buat bedak sejuk... hhuhuh i miss my mum very much... huhu

Selamat menjamu mata ya...



Tuesday, 28 July 2009

James Sadler

Dulu masa mel google2 nak cari teapot yang cute2 terus tergoda dengan tea pot keluaran James Sadler ni... memang mel suka sangat tengok gambar kat teapot tu... ini dia panggil "Traditional England Series" post office, red lion n traditional england houses... jom cuci mata ya..






Sunday, 26 July 2009

Sebenarnya.. aku sibuk betul this week end, Saturday, aku n kakak2 aku sekeluarga berangkat ke kampung untuk menghadiri kenduri kawin sepupu aku, dah habis kenduri aku pun mengajak diorang ke bandar untuk saja jalanjalan cuci mata.. heheh , kemudian ini lah yang aku jumpa.. enamel & pinggan2 lama.. tapi dah banyak yang habis , apek tu cakap dah ada orang KL borong .. huhu , ini jer lah yang aku sempat merembat .. syok betul.. kakak2 aku pun very surporting minta kurang kalau aku memang tak reti lah....



Suka tengok mug enamel kecil ni... cute jer....
Cup kecil ni maybe utk teh cina kot aku pun tak tau le...

Piring kueh ni ajer yang ada..

Wednesday, 22 July 2009

Scrap Book

Leisure time for me...
Scrap book... salah satu aktiviti di masa lapang juga lah.. yang mel buat kan untuk kenangan di hari tua nanti terutama untuk Daniel.. mula2 dikenal kan oleh kawan mel .. cuba2 dah turus suka... ini diantaranya yang mel sempat snap.. ini untuk simpanan Daniel.. terdapat ruang kosong untuk mel tuliskan apa apa coretan, tapi yang ni belum tulis lagi... masuk blog dulu.. heheh...
sekian...























Monday, 20 July 2009

Tins


Hello .. my journal today ....
Hari ni mel nak story about .. boleh lah
dikatakan.. my new toys.. apalagi tin..tin & tin..
dulu rasanya ada seketul dua jer.. sekarang dah beranak pinak dah.. sampai rasanya ada yang nak beranak lagi.. hehehhe bila nak stop ni!!
Tapi seriusly.. tengok tin tin ni terutama yang gambar cottage shop, cottage house
& cottage view tu mcm kita menikmati /
merenung lukisan.... itu yang syok tu...

Yang latest tin yang mel dapat adalah tin RA bulat tu... n a few dari Kak Shida ku sayang... heheh bodek tu , kalau ada yang cun simpan utk
mel tau!!


Okey.. itu lah sahaja coretan jurnal saya... salam sayang semua..........
















Saturday, 18 July 2009

Wall Decoration

alamak .. time rajin nak menempek.. time ni lah kamera pulak buat perangai.. semua gambo blur sikit.. huhu.. masa ambil stok tuk jual.. berkenan pulak CC ni.. colour pink gitu .. so apa lagi terus merempat 4 biji.. n selamat digunakan... enterframe sikit..








Sebenarnya kali ni nak bercerita pengenai hiasan di dinding yang ada dirumah aku .. wall shelf yang ada di dry kitchen.. yang terbaru adalah barang barang yang di rembat dari kak Shida... tapi tak sempat nak decorate lagi , menyepah sikit..









Picture wall yang amat aku gemari .. dan frame gambar tu memang ada banyak terutama dia bahagian dapur, sampai ada yang datang ke rumah nak beli pun aku tak nak jual dah... tapestry bell pull tu banyak yang tak sangka beli dimana.. sebab beli di Madinah... kebetulan terjumpa, so ambil jer, n tak sangka ramai yang minat ..














Gambar tak jelas pulak nak close-up plate dari RA collection, 'Harvest Festival' dan tapestry juga ..

















Yang ni wall grafic.. akan masuk di MHD .. tak sempat nak scan katalog lagi... senang sangat buat nyer... pakai tampal jer.
















Jam baru design antik.. dan plague lagi... tapi nampak paku .. camner nak buat yer...

Thursday, 16 July 2009

Play Time

Hari ni.. update untuk Daniel pulak, masa godek2 gambar lama terjumpa pulak gambar Daniel dgn cousin2 dia.. main kat rumah sebab malam tu kami buat makan2 rasanya... so adik beradik aku dtg, sebenarnya anak saudara aku memang banyak lelaki, girl memang sikit setakat ni baru ada 4 pompuan , 12 lelaki .. bayangkan kalau raya kat rumah kampung .. huh.. kecoh semua... tapi sekarang dah kurang sikitlah sebab dah ada yang besar2 ... lega..














































Tuesday, 14 July 2009

Johnson Bros

Hari ni Mel nak masukkan ... Johnson Brothers Fresh Fruits.. yang masih panas masuk dalam display cabinet.. kenapa ianya sangat special.. cuba tengok kat shape dia tak ker seksi dan raggi , Limpahan warna untuk corak pelbagai buah , bukan hanya buah yang aku suka malah daun daun dia pun aku suka... disulami pula dengan bold dikeliling menggunakan my favourite colour pulak.. hijau... adoi lah menikam kalbu ... bagai mana dengan shape.. pasti istimewa... so elegant shape... kalau dapat pasti aku akan tambah lagi untuk tea set ku ini......
amin..



Monday, 13 July 2009

Daniel

Daniel... reception class 08/09














Friday, 10 July 2009

Plates n saucers

Lepas tangkap gambar EG, aku teruslah menangkap apa yang ada kat rumah..
Cup n Saucer...

Yang ni 4 season collections, tapi baru dapat sekeping.. nanti nak cari lagi 3 keping lagi..


Suka tengok collections dia, kalau boleh memang nak tambah lagi..

Thursday, 9 July 2009

EG From Mat Gebu


Salam, mel dah dapat EG dari abang Mat.... tapi mel tak sempat snap lagi, mungkin mlm nanti ya...

Untuk Mat, Mel happy dan bangga sangat dapat memiliki hadiah daripada Mat, my antik collection memang ciput sangat, jadi alhamdulillah dengan hadiah dari Mat dapatlah menyerikan lagi koleksi yang ada... ( skema jer.. heheh)

Untuk Kak Nor... terima kasih sebab menganjurkan EG kali ni, kalau ada lagi.. mel sentiasa menyokong.... well done..