Monday, 25 January 2010

Cup, mug n pillow

Salam semua... hari ni mel nak update sikit lah barang hiasan yang ada kat rumah mel, set cup n saucer ni memang istimewa , kirakira dah 5 tahun milikinya, itupun mel beli masa melawat kakak mel kat Jepun... n made in jepun ler kan.. heheh , rasanya masa mel beli design ni memang dah pupus kot kat sana yang mel dapat ni pun used item.... tapi mel suka sebab cawan dia besar.n murah jugalah ... masa kat sana ada banyak jugalah set yang mel sempat rembat sebab kalau nak beli kat mesia memang tak mampu, insyaAllah di entry lain kali mel akan keluarkan set yang kat almari tu yer...
closeup kat mo**** dia..







Lagi nak cerita...
Rasanya pillow "home sweet home" ni dah lama blogger semua buat collection right..tapi mel baru dapat.. hehhe sebenarnya nak tempah dari amy (amelia) .. rupa2nya hah .. pagi tadi tiba2 jer datang bagi ni kat mel n kakak mel.. punyalah suka.. amy nak lagi.. heheh suka sangat.. thanks amy..ingat nak belajar dengan amylah buatnyer... so cute...lagi satu, love heart ni memang tunggu lama betul.. hahha sampai mel pun dah lupa dulu punya order... tapi yerlah kak umi memang sibuk so malas nak kacau kak umi... berkat kesabaran hehehhe dapat 2 minggu lepas... huh!!



Apa lagi nak cerita ya... jom sambung cucimata...
Mug ni mel baru beli kat Hatyai, first time tengok mel memang dah suka sebab gambar teko2 tu n kepala terus teringat bag harrods yang mel ada ternampak dalam ebay .. gambar cawan2 memang nak cari juga.. so mel beli ler yang ni dulu... mell kitchen tu siapa lagi yang lukis yer.. rasanya sumer dah tahu kot.. hehhehe .. harap2 lepas ni kak mel order boleh le bagi diskaun yer sue.. cantik n kemas jer lukisan sue kak mel suka sangat..




Saturday, 16 January 2010

Burung Putih

Salam semua... selama beberapa bulan ni mel menyepikan diri ekoran anak mel yang bercuti sekolah, so spend time dengan family... bercuti di Phuket... so bila shopping kat mall di sana sure naik kat bahagian rumah.. kot2lah ada yang berkenan.. tak sangka kat sana juga sudah banyak barangan hiasan ala inggeris, tapi harganya sangat2 mahal berbanding di sini.. so inilah hasilnya yang mel sempat beli sebab berkejar2 dengan Daniel.. dia nak ke tempat games beli Transformers, heheh... jangan tersalah pandang yer.. yang mel beli porselin burung putih tu... tak tau kenapa berkenan pula masa tengok tu... dan harganya agak2 boleh lah... okeis, sampai jumpa dilain hari.....
Wasalam..





Friday, 8 January 2010

Geram dan sedih....

Salam semua... sebenarnya memang lama mel menyepikan diri ingatkan nak berehat sekejap.. akhirnya jadi lama pula.. dan tetiba hari ni terdatang pulak semangat untuk update blog ni n kedai... dah pulak terlebih rajin so pergilah keblog kawan2 dialam maya yang lain... so nak dipendek kan cerita mel sangat terkejut apabila terjumpa blog kakak , yes memamg mel anggap sebagai kakak sendiri, dia pun selalu membeli barang dengan mel, n mel pun pernah beli barang dengan dia... amat mengejutkan... banyak gambar2 barang jualan di kedai mel diambil bebulat2nyer oleh kakak tu untuk dijadikan barang jualan dikedainyer.. huhu mel memang tak percaya, terasa macam kena tikam dari belakang... memang tak percaya... sepanjang mel berniaga di WMC atau di blog memang tak pernah mel curi gambar dari blog orang lain... sebab mel tahu bagaimana susahnya menagkap gambar, crop, edit , save... dan kakak ni sedap jer dia curi gambar dari hasil usaha orang lain ...mel memang malas nak cakap pasal hukum hasil jualan dia, mel tak layak... cuma mel memang sakit hati...!!! tangan ni pun menggeletar sebenarnya... dulu masa mel kat wmc terbaca bagaimana perasaan Loli ( niaga bag) masa org curi gambar dia, sekarang mel betul2 faham bagaimana perasaan dia masa tu...

Kepada kakak ni... mel memang tak ada apa nak cakap kat dia, fikirlah sendiri...

Maafkan mel , hanya nak melepaskan rasa sakit hati, sedih sahaja kat sini...

Wasalam....

Ini diantara gambar yang dicuri.. ini gambar dari kedai / blog mel..

ini dari blog dia... ada banyak lagi, tapi set quilt ni yang paling susah sebenarnya untuk ditangkap....